40 кърджалийски деца чуха страховития рев на съблезъби лъвове и мамути

40 кърджалийски деца чуха страховития рев на съблезъби лъвове и мамути

24rodopi.bg/Общество От двудневна екскурзия до Одрин се завърнаха 40 ученици от училища в община Кърджали, водени от трима техни ръководители. Тя е о

24rodopi.bg/Общество

От двудневна екскурзия до Одрин се завърнаха 40 ученици от училища в община Кърджали, водени от трима техни ръководители. Тя е организирана от община Кърджали със съдействието на Центъра за кариерно развитие в областния град. Екскурзията е част от богатата ваканционна програма за кърджалийските деца, подготвена от ръководството на общината и със съгласието на техните родители.

Акцент в първия ден на екскурзията бе посещението на групата от Кърджали в парка на динозаврите – „Дино приключенски парк”, където звуците от допотопните животни, появили се преди 65 милиона години, огласяват ефирното пространство.

По време и след последвалите обяд, разходки, шопинг и вечеря, екскурзиантите имаха възможност да се насладят на светлините на прочутата Селимие Джамия и нощен Одрин. Вечерната разходка в новия парк продължи до късно. Учениците останаха особено впечатлени от старите къщи, хотели, чешми, вкусната кухня, археологията и етнография, пазарите, МОЛ “ЕРАСТА“ в центъра на Одрин, Узункьопрю (мост) и др.

Вторият ден емоционалните преживявания на учениците от Кърджали в Одрин продължиха. Обядът  се сервира в голям екопарк край река Марица – една от трите реки наред с Тунджа и Арда, където е основан Одрин от римския император Адриан през втори век от нашата ера (откъдето идва и старото му историческо име – Адрианопол) на мястото на още по-древното тракийско селище Ускудама.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0