40 000 лева обезщетение за сестрата на прегазения Димитър

40 000 лева обезщетение за сестрата на прегазения Димитър

24rodopi.bg/Кърджали 40 000 лева обезщетение ще трябва да получи сестрата на прегазен на пешеходна пътека кърджалиец. Това реши състав на Окръжния

24rodopi.bg/Кърджали

40 000 лева обезщетение ще трябва да получи сестрата на прегазен на пешеходна пътека кърджалиец. Това реши състав на Окръжния съд. Искът бе заведен срещу застрахователна компания.

Припомняме, че инцидентът стана на 3 май 2016 тодина и предизвика изключителен отзвук в обществото. 37-годишният Димитър И. пресича кръстовището на „Веселчане“, когато бива буквално пометен от 21-годишен водач на „БМВ“. Автомобилът се движи със 100 километра в час, а блъснатият мъж умира минути по-късно.

След дълги съдебни битки, шофьорът получи ефективно наказание. Стотици подписи пък се събраха за поставяне на изкуствени неравности по критични точки в целия град, за да се намали скоростта.

По-рано през годините различни по размер обезщетения получиха родителите на Димитър, съпругата му и малолетното му дете. До ден днешен на „островчето“ на кръстовището роднини и приятели на загиналия поставят цветя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0