4 нападения за 2 дни! Кучетата от улица „Средец“ нахапаха 70-годишна гражданка на Турция

4 нападения за 2 дни! Кучетата от улица „Средец“ нахапаха 70-годишна гражданка на Турция

24rodopi.com/Кърджали Кучета нападнаха и нахапаха 70-годишна жена, гражданка на Турция. Инцидентът е станал на 1 март, към 14.00 часа, на ул.“Средец“

24rodopi.com/Кърджали
Кучета нападнаха и нахапаха 70-годишна жена, гражданка на Турция. Инцидентът е станал на 1 март, към 14.00 часа, на ул.“Средец“ в района на пазара в Кърджали.
Пет кучета са скочили върху жената, докато вървяла по улицата, за да отиде на гости на свои близки. Спасила се е от по-тежки наранявания, единствено защото успяла да влезе в чужд двор и започнала да вика за помощ, на които е откликнала жена, живуща в къщата.
„Паникьосах се. Викам „Имдат, имдат“ (помощ – от турски), опитвам се да се сетя как беше българската дума и в същото време говоря и на кучетата – „Спокойно, вие сте добри, аз нищо лошо не искам да ви направя“. Успях да стигна до портата на най-близката къща и да вляза в двора. Когато почнах да викам „Помощ, помощ“, на втория етаж се появи стопанката на дома“, разказа пред 24rodopi.com нападната жена. По-късно нейните близки са обработили раната със спирт и алкохол. Жената обаче няма да забрави силната уплаха, която е изпитала.
„Това не е единственият случай на ухапани от кучета тук. Това е почти ежедневие. На самата улица се намира защитено жилище. Деца и персонал хранят бездомните кучета, заради което тук е пълно с такива. Две или три от животните имат кученца, пазят малките си и са особено агресивни в момента. Да не говорим за денонощния кучешки лай. Това е някакъв абсурд и не бива да продължава“, заяви пред репортер на 24rodopi.com пострадал на същата улица преди няколко седмици възрастен мъж.
Както вече 24rodopi.com вече писа, мястото е превърнато в бунище. За два дни кучетата са нападнали 4-ма души. Завчера мъж се отърва, размахвайки чадъра, която е бил направен на парчета от кучетата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0