4-ма жандармеристи от Кърджали катастрофираха край Царево, единият от ранените е в реанимация

4-ма жандармеристи от Кърджали катастрофираха край Царево, единият от ранените е в реанимация

24rodopi.bg/Криминале 4-ма жандармеристи от структурата в Кърджали са катастрофирали с два джипа край Царево тази сутрин. Те били командировани да

24rodopi.bg/Криминале

4-ма жандармеристи от структурата в Кърджали са катастрофирали с два джипа край Царево тази сутрин. Те били командировани да пазят границата с Турция.

Един от тях е приет в реанимация в тежко състояние и спешно се налага да бъде опериран, съобщава „Флагман“. Другите трима жандармеристи са настанени в отделението „Ортопедия и травматология“ с различни счупвания. И четиримата са в УМБАЛ-Бургас, уточнява местната медия. Служителят, който е настанен в интензивното отделение е с гръдна травма.

По първоначални данни, до сблъсъка се е стигнало, след като шофьорът на единия джип е заспал зад волана.

Той и съекипникът му се прибирали от нощна смяна. На пътя между Царево и Малко Търново се засичат с друга служебна кола, която вече е застъпила на дневен пост.

И четиримата пострадали жандармеристи са командировани по границата от службата в Кърджали. Взети са кръвни проби за анализ за алкохол и дрога и от четиримата, но те са изпратени в специализирана софийска лаборатория и все още няма резултати. Полицаите не са тествани с дрегер, защото и четиримата са били в тежко състояние и се е наложило да бъдат извадени от колите с намеса на противопожарната охрана. Рязани са врати.

Според flagman.bg жандармеристът, който е в най-тежко състояние, всъщност е заспалият зад волана след нощната смяна. И четиримата са имали късмет да получат бърза помощ, тъй като зад джипа, който е застъпил дневна смяна, се е движел още един джип с двама техни колеги.

Прокурор Маркова: Двата автомобила на кърджалийската жандармерия се връщали от нощна смяна, катастрофата е на прав участък – четете тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0