4 години затвор за палеж на магазин в село, но…

4 години затвор за палеж на магазин в село, но…

24rodopi.bg/Общество Четири години затвор получи сочен за подпалвач мъж от региона. Той бе признат за виновен за запалване на имущество със значителн

24rodopi.bg/Общество

Четири години затвор получи сочен за подпалвач мъж от региона. Той бе признат за виновен за запалване на имущество със значителна стойност в село Повет. Деянието било извършено с неизвестен съучастник.

Става въпрос за хранителен магазин, намиращ се в населеното място. Общата стойност на щетите по сградата, оборудване, както и стоки, била 27 964 лева.

Припомняме, че пламъците в търговския обект избухнаха в малките часове на 23 юли 2018 година. Дни по-късно, в началото на август, бяха задържани двама 20-годишни в хода на започналото досъдебно производство за палеж.

Районният съд в Кърджали наказа сочения за виновен с ефективна присъда, която да изтърпи при първоначален общ режим. Той трябва да плати и обезщетение в размер на 22 137 лева.

Окръжните магистрати обаче прецениха, че „изследването на съда трябва да бъде съсредоточено върху доказването на обвинението“, и отмениха присъдата, връщайки делото за ново разглеждане от друг състав на Районния съд.

COMMENTS

WORDPRESS: 0