4 души боравили с 49-те пистолета?!

4 души боравили с 49-те пистолета?!

24rodopi.bg/Общество/Криминале Четирима души са боравили с 49-те пистолета, задържани в Кърджали при специализирана операция на полицията. Това науч

24rodopi.bg/Общество/Криминале

Четирима души са боравили с 49-те пистолета, задържани в Кърджали при специализирана операция на полицията.

Това научи екипът ни от отлично осведомени източници.

Както вече писахме, отпечатъци на няколко души са били открити по оръжията, е установила експертизата. Едни от тях са на задържания при акцията 52-годишен мъж от региона.

„Едни хора ме помолиха в Турция да докарам пратката. Не знаех, че са оръжия!“.

Това е заявил в хода на разследването 52-годишният кърджалиец. Мъжът от години се занимавал с транспортна дейност на различни стоки от южната ни съседка към България.

Към момента той се намира в ареста като мярката му за неотклонение „задържане под стража“ бе потвърдена на 7 юни.

Припомняме, че предстои експертите от Националния институт по криминология да се произнесат по балистичното изследване.

Кашонът с укритите 49 бойни пистолети в него е трябвало да отпътува към Германия. Оръжията са били скрити сред кухненска посуда, предимно чаши, опаковани във вестници. Изпращачите-баща и син, пък са търсили превоз от шофьори, занимаващи се с транспорт с бусове на различни стоки към Западна Европа. Пратката дори е била заплатена предварително в размер на 60 евро. Пистолетите били в кашон, оставен в гараж в областния град. Като съпричастни бяха задържани баща и син, на 52 и 27 години, като към момента зад решетки е единствено бащата.

Оръжията са били вкарани от Турция. Предполага се, че посрещачи на стоката е трябвало да бъдат кюрди, живеещи в Германия.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0