4 години затвор за Монката след аферата с амфети и екстази

4 години затвор за Монката след аферата с амфети и екстази

Синът на емблематичния кърджалийски „герой“ от зората на демокрацията - Мишо Царя, получи поредната си присъда. 40-годишния

Синът на емблематичния кърджалийски „герой“ от зората на демокрацията – Мишо Царя, получи поредната си присъда. 40-годишният Манол М.-Монката влиза зад решетките за срок от 4 години, реши съдът в Пловдив. Той бе признат за виновен в наркоразпространение.

Както 24rodopi.com вече писа,  Монката бе закопчан през юни м.г. при спецакция на пловдивската полиция.

Двама мъже и една жена бяха задържани в хода на специализирана операция срещу наркоразпространението в следобедните часове на 3 юни. Лек автомобил с марка „Хюндай“ е спрян за проверка на кръстовището на бул. „Асеновградско шосе“ и бул. „Цар Симеон“. В превозното средство, пътували трима души: водачът- 39-годишен пловдивчанин и двамата му спътници- 34-годишен мъж и 22-годишно момиче, а при последвал личен обиск от лицата са иззети високорискови наркотични вещества. В хода на неотложност последвало претърсване на адреси в Пловдив и Асеновград, където са открити и иззети 20,11 гр амфетамин, над 37 грама метамфетамин под формата на кристали,  над 4 700  таблетки екстази, марихуана с тегло 11,43 грама и електронна везна със следи от амфетамин и марихуана по нея. В хода на извършените оперативно- издирвателни мероприятия е установено, че наркотикът е придобит от 26-годишен мъж, живущ на територията на Асеновград, който е задържан в рамките на същия ден. Заедно с него са установени 42-годишна жена и сина й,които са подпомагали асеновградчанина в престъпната дейност. От различни адреси в Асеновград са иззети таблетки екстази с общо тегло над 1,5 кг, 886 гр. амфетамин и везна със следи.  При последвалите процесуално- следствени действия е установен и задържан и снабдителя, взел участие в схемата- 40-годишния Манол М. с прякор Монката.

Манол М. управлявал къща за гости на язовир „Кърджали“. Често компании са се събирали и са правили купони на въпросното място. Една вечер Монката се запознал с мъж на име Стефан А. Последният знаел, че той се занимавал с наркотици и тяхното пласиране.

Покрай забранения бизнес двамата станали комбина. А. купувал големи количества от Монката, а след това ги препродавал на по-дребни дилъри.

Схемата била изпипана така, че да не стигнат разследващите до тях. Сделките са ставали по пътя Асеновград – Кърджали. Манол е оставал торбите с дрога – предимно амфетамин, до пътен знак или чешма. Стефан А. пък криел по същия начин парите за наркотиците. По приложението WhatsApp си пращали локациите съответно на стоката и парите.

Така до юни, когато А. бил заловен след сделка. Две седмици по-рано Монката продал амфетамин на ортака си за близо 67 хиляди лева. От въпросния амфетамин Айлов е пласирал на клиента си Аспарух Д. Стоката била за близо 700 лева.

След сделката Д. се качил на колата си потеглил. Той не бил сам, а в компанията на още един мъж от Пловдив и 22-годишна жена. И тримата били задържани и срещу тях е повдигнато обвинение. Процесът на Стефан А. обаче е бил разгледан отделно от този на Монката и Аспарух, пише „Трафик нюз“.

А. също е сключил споразумение и е получил една година и 6 месеца затвор. С ефективна присъда се сдобиха Аспарух и Манол. Те сключиха споразумение с държавното обвинение, като признаха изцяло вина.

Снимка: kriminalno.com

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0