3D аниматори, дизайнери, … Малка школа „Холивуд“ в Джебел!

3D аниматори, дизайнери, … Малка школа „Холивуд“ в Джебел!

24rodopi.com/Джебел/Образование 3D аниматор, 3D дизайнер, осветител, звукооператор, тонрежисьор, сценарист… Част от професиите, към които ученици в Д

24rodopi.com/Джебел/Образование
3D аниматор, 3D дизайнер, осветител, звукооператор, тонрежисьор, сценарист… Част от професиите, към които ученици в Джебел могат да направят своите първи крачки в реална работна среда.
Това става възможно със STEM центъра, който бе изграден и предстои да бъде открит официално в Средно училище „Христо Ботев“ в града. Създаването му е благодарение на спечелен проект по националната програма „Изграждане на училищна STEM среда“ на Министерството на образованието и науката.
„Центърът е изграден около идеята за прилагане на технологии, основополагащи за бъдещите поколения. Учениците ще разработват игри за мобилни телефони, ще използват СТЕМ комплектите на Майкрософт за учене по физика, география, биология и т.н., които свързват допълнителната електроника с наличната дигитална техника. Учениците ще решават казуси, които са предоставени от партньорите по проекта или местната училищна общност, които са реални и изискват знания от съответните изучавани предмети“, споделя пред 24rodopi.com Незиха Хасан, директор на училището.
„Растящото младо поколение има нужда и необходимост да придобие умения и компетенции да създава, използва и прилага инструменти по различен начин. Наше задължение като учители е да подготвим младите хора да бъдат гъвкави, вариативни и във виртуална и в реална среда“, допълва зам.-директорът по учебната дейност Здравко Караджов.
Центърът е изграден върху идеята за прилагане на технологии, които ще бъдат от изключително значение за бъдещите поколения. Разполага със снимачно студио, аудио студио, дигитална зона, гримьорна, апаратна, стая за подготовка на учители, офлайн зона. Оборудването се състои от лаптопи, интерактивни дисплей, компютри за моделиране и рендиране, 3D–принтер, озвучителна техника, видеокамери, осветителна техника, очила за виртуална реалност.
Бивши ученици, които в момента са IT специалисти, пък са изразили готовност да участват в открити уроци и видеосесии с учениците. Това ще повиши интереса на завършващите към IT сектора.

COMMENTS

WORDPRESS: 0