39 формации се регистрираха за изборите, само 4 могат да „направят нещо“ в Кърджалийско

39 формации се регистрираха за изборите, само 4 могат да „направят нещо“ в Кърджалийско

31 партии и 8 коалиции подадоха документи за регистрация в Централната избирателна  комисия. В 17.00 часа днес приключи крайният с


31 партии и 8 коалиции подадоха документи за регистрация в Централната избирателна  комисия. В 17.00 часа днес приключи крайният срок за регистрация за предстоящите на 4 април парламентарни избори.

Спрямо изборите през март 2017-та има ръст на желаещите да се състезават, тогава бяха регистрирани 18 партии и 9 коалиции.

Регистрациите на партиите подлежат на проверка. В срок до 18 февруари ЦИК изпраща на районните избирателни комисии (РИК) списък на регистрираните партии и коалиции и информация за заличените партии и коалиции. В срок до 20 февруари Главната дирекция „ГРАО“ в МРРБ извършва проверка на списъците, представени от партиите и коалициите, сочи хронограмата на ЦИК. В срок до 22 февруари РИК регистрира инициативните комитети на кандидатите, които искат да станат депутати, без да се ангажират официално с подкрепата на някоя политическа сила.

Прeдизбoрнaтa кaмпaния прeди пaрлaмeнтaрнитe избoри щe зaпoчнe нa 5 мaрт пeтък, и щe приключи в 24.00 ч. нa 2 aприл, рeши Цeнтрaлнaтa избирaтeлнa кoмиcия.

От 39-те формации, реални шансове за успех в 9-ти Кърджалийски многомандатен район имат само 4 партии. ДПС най-вероятно ще спечели 3 мандата, ГЕРБ е най-близо до 4-тия, а битката за 5-тия депутат ще бъде между БСП и „Има такъв народ“.

Мустафа Карадайъ ще води листата на ДПС в Кърджали, Цвета Караянчева ще бъде начело на ГЕРБ, а Петя Михалевска бе обявена за водач на БСП в 9-ти Кърджалийски многомандатен район.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0