Карадайъ, кметове и двама посланици на ифтар в Кърджали

Карадайъ, кметове и двама посланици на ифтар в Кърджали

24rodopi.bg/Кърджали Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет на ДПС-Кърджали. На нея присъстваха председателят на ДП

24rodopi.bg/Кърджали

Вечеря-ифтар за началото на свещения месец Рамазан даде Областният съвет на ДПС-Кърджали. На нея присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, посланикът на Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Хюсеин Хюсеинов, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, народните представители от ДПС- Кърджали, Ресми Мурад – областен председател на ДПС- Кърджали, общински кметове от 7-те кърджалийски общини, както и общинските председатели на Движението.„С дадената вечеря си припомняме колко е важно да бъдем по-добри, да помагаме на ближния, да се обичаме, да живеем в мир и хармония! За мен бе голяма чест и удоволствие да се съберем от седемте общини и да направим заедно тази вечеря – ифтар. Като домакин, за мен е огромно удоволствие да посрещна нашите гости. Щастлив съм, че демонстрираме единството и толерантността на нашия град. Пожелавам на всички здраве и благоденствие, в единство да посрещнем празника“, посочи кметът на Кърджали Хасан Азис.

„За втора година представителите на двете държави – Република Турция, и Азербайджан, сме в Кърджали. Това да седнем всички на ифтар в Кърджали е много голям знак. Надявам се тази традиция да продължи, и единството, приятелството и толерантността да са най-големият пример за всички живеещи в България“, каза посланикът на Турция Айлин Секизкьок.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че тази година турският театър празнува 70-ата си годишнина от създаването си. „Това е огромен пример за приятелство и единство, и се надявам да продължи и занапред“, допълни Карадайъ.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0