Рубли няма, започва пандемията на глупостта и глада

Рубли няма, започва пандемията на глупостта и глада

24rodopi.bg/Коментари Европа вече чувства санкциите срещу Русия на собствения си гръб. Ковидът е в миналото. Започва пандемията на глупостта. И на гл

24rodopi.bg/Коментари

Европа вече чувства санкциите срещу Русия на собствения си гръб. Ковидът е в миналото. Започва пандемията на глупостта. И на глада.

„България ще е изправена пред сериозен енергиен недостиг през лятото“, заяви в коментар пред Българското национално радио енергийният експерт Еленко Божков.

„Ако тази война не спре, светът е обречен на глад”, алармира финансистът и бивш депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова.

„Българите ще обеднеят с около 30% заради растящата инфлация“, гласи мрачната прогноза на икономиста Кузман Илиев.

Бизнесменът Ивайло Пенчев прогнозира пред БНТ, че санкциите срещу Русия няма да дадат желания ефект. „Тънка работа е да се направи така, че санкциите да ударят една държава и управляващият режим да падне. В Куба, Иран, Северна Корея има санкции от десетилетия, но в нито една от тях те не бутнаха режимите. Има опасност санкциите да консолидират народа около лидера си. Народът започва да се чувства обект на нападение от външния свят“, смята бизнесменът.

Производствени мощности ще секнат заради чиновници от ЕС. Ще чакат втечнен газ от САЩ с торби и бидони по пристанищата, защото категорично нямало да се купува в руски рубли. Москва пък се инати – само в рубли!

Апропо, в чейнджбюрата в Родопите рубли няма. Най-вероятно няма и в банките.

Какви ли опашки ще се извият, усещате в каква посока.

Евроатлантически бумеранг.

COMMENTS

WORDPRESS: 0