352 хил. лева за прегазен на „зебра“ кърджалиец

352 хил. лева за прегазен на „зебра“ кърджалиец

По 17 449 лева ще получат роднините на прегазен на пешеходна пътека кърджалиец. Сумите представляват обезщетение за забавено плащане

По 17 449 лева ще получат роднините на прегазен на пешеходна пътека кърджалиец. Сумите представляват обезщетение за забавено плащане и ще трябва да бъдат платени от застрахователна компания, сключила „Гражданска отговорност“ с виновния водач.
Това решиха Апелативните магистрати в Пловдив, 4 години след трагичния инцидент.
Припомняме, че той стана на 7 януари 2016 година на централно кръстовище на булевард „Христо Ботев” в квартал „Възрожденци”. 66-годишен пресичал на „зебра” заедно с внучето си. Пред пешеходната пътека за отдаване на предимство спрял бус. Водач на лек автомобил „Рено” обаче преминал през лявата лента без да спре и блъснал мъжа. По чудо детето успяло да избегне удара. При сблъсъка потърпевшият бил изхвърлен на около 15 метра. Три часа по-късно той умира в болницата в Кърджали. 39-годишният водач карал с превишена скорост. Шофьорът получи 36 месеца „лишаване от свобода”, като изтърпяването на наказанието бе отложено за срок от 4 години.
Окръжният съд в Кърджали реши застрахователят да заплати общо 300 000 лева обезщетение. Съпругата и децата на жертвата ще трябва да получат по 100 000 лева.
След решението на апелативните магистрати общото обезщетение възлиза на 352 347 лева.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0