350 пожара до момента, 21% ръст!

350 пожара до момента, 21% ръст!

350 пожара са възникнали от началото на годината до този момент в област Кърджали. Отчита се ръст от 21 процента спрямо миналата го

350 пожара са възникнали от началото на годината до този момент в област Кърджали. Отчита се ръст от 21 процента спрямо миналата година.
Това отчете шефът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали комисар Сергей Заимов по време на професионалния празник на огнеборците.
Само през септември броят на инцидентите е с 65 на сто по-голям спрямо същия период на м.г. Няма пострадали и загинали хора.
Мероприятията за празника на огнеборците стартираха с водосвет за здраве в параклис „Св. пророк Илия“.
След това огнеборци положиха венци и цветя на паметника на загиналите служители на МВР от региона при изпълнение на служебния им дълг.
„Благодаря им, че винаги са до нас, със себеотрицание, изпълнени със смелост и желание да помогнат. Желая на тях и техните семейства много здраве и доброденствие. Отдадохме своята почит и към служителите, загубили живота си в борба със стихиите. Поклон пред паметта им!“, каза областният управител Никола Чанев, който уважи мероприятията, свързани с празника.
Регионалната дирекция организира приемни с открити телефонни линии за граждани и провеждане на Дни на отворени врати в районните служби от 16-ти до 18 септември.
Ще се проведе и Областният кръг на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“.
Проведена е и дарителска кампания в помощ на децата на загиналите пожарникари и спасители при изпълнение на служебния им дълг.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0