35 години след „К`ъв мач, бе, ще ходим за дърва и ще вадим картофи!?“:  Футбол на ниво „3 бири с чипса на Месито“

35 години след „К`ъв мач, бе, ще ходим за дърва и ще вадим картофи!?“: Футбол на ниво „3 бири с чипса на Месито“

Един футболен отбор от аматьорската Трета лига отлага мач поради феноменалната причина, че играчите му планирали по същото време да участват в турнир

Един футболен отбор от аматьорската Трета лига отлага мач поради феноменалната причина, че играчите му планирали по същото време да участват в турнир на… малки вратички. Програмата била ясна още от старта на сезона, та и затова от Българския футболен съюз им позволили. А хитът на българския футбол този сезон – крумовградският „Левски“, ще чака онези да се върнат от мачлетата, за да може да се изиграе официалният мач от първенството в Югоизточната Трета лига.

Да, точно така – отлага се мач от първенството, защото играчите на единия тим имали мачлета!

 

Едно време в окръжните дивизии притеснението за тима бе в края на лятото и ранната есен. Ама защото част от играчите я картофи трябвало да вадят със семействата си, я дървата за зимата да режат. Но мач по програма не се отлагаше. Защото навремето, преди 1989 година, във всеки окръг имаше масов футбол. Играеше се и за спорта, и за честта на населеното място. Някои си имаха „А“ и „Б“ окръжни групи. Сериозна работа.

 

Сега е друго. Шампионатът няма значение, когато има мачлета, организирани по всяка вероятност я от компания за бира, я от някакви други „компании“. Хем да пориташ, хем после някой лев да падне, пък и задължително – по три бири на калпак, та и чипс „дет`го рекламира Меси“.

В същото време клубове се надпреварват да издигат кандидати за президент. Болшинството залагат на Боби Михайлов, който 16 години ръководи Съюза. И от тогава знаете…

 

Има нещо сбъркано. Да копаеш дъното, но да искаш всичко това да си продължи. Да риташ в аматьорска лига, но желаеш да го правиш на малки вратички за по пиво?!

И след дъното има още дъна, да знаете. И това важи както за „А“, така и за окръжните групи. Пък елитът, ако ще да го прекръстят и на „Лас Вегас Казино Лига“, все тая.

На снимката: Феновете на „Левски“ в Крумовград са „жадни“ за футбол…

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0