32 нарушения на пътя

32 нарушения на пътя

127 моторни превозни средства и 156 лица са били проверени в специализирана операция на РУ-Кирково, проведена в периода от 20 август до 26 август, съо

127 моторни превозни средства и 156 лица са били проверени в специализирана операция на РУ-Кирково, проведена в периода от 20 август до 26 август, съобщиха от полицията. Акцията е била с цел контрол на скоростните режими, правоспособност на водачите, употреба на алкохол и наркотични вещества. 32 са констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 6 акта и 26 фиша.

Един пиян зад волана, един без регистрация

Водач, употребил алкохол, се придвижвал с лек автомобил „Опел“ в Джебел, съобщиха от полицията. Около 1,40 часа през нощта срещу понеделник при извършена проверка от полицейски служители от РУ-Джебел тестът на 36-годишния шофьор отчел 1,34 промила. Отказана е била кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по случая.

Проверка за нерегистрирано моторно превозно средство е започната в РУ-Кърджали. 20-годишен се придвижвал с „Фолксваген“ в Бели пласт и полицейски служители установили, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая е с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0