Скара се на деца заради футбол и… получи мотика в крака

Скара се на деца заради футбол и… получи мотика в крака

Като няма къде да играят, ритат топка на площадката на бившия ДАП. Като съседите са болни и заядливи пък, работата става още по-кофти. Мъж от кърджал

Като няма къде да играят, ритат топка на площадката на бившия ДАП. Като съседите са болни и заядливи пък, работата става още по-кофти.

Мъж от кърджалийско село направи забележка на играещи деца, бащата на едното пък му отвори рана на палеца на крака.

Случката се разиграва в малкото населено място. Болен местен жител трябвало да спазва точен режим на хранене заради здравословното си състояние. След това пък пиел хапчета, които го унасяли и лягал да си почива. Край дома му обаче често се събирали деца, които го притеснявали заради разговорите си на висок глас. В деня на саморазправата, младежите играели футбол на площадката на бившия ДАП. След като започнало да се стъмва те си тръгнали, но гласовете им край къщата ядосали болния мъж, който излязъл и започнал да им прави забележки. След като децата му се присмели, той ги подгонил.

Едното разказало случката на баща си след като се прибрало. Родителят се разгневил, грабнал мотиката и отишъл да се разправя със съселянина си. Препирнята се разразила в двора на болния. След обичайната доза крясъци, бащата на детето праснал с мотиката крака на местния заядливец. Ударът причинил разкъсна рана на палеца и… дела.

На две инстанции магистратите в Кърджали решиха: бащата трябва да плати глоба в размер на 1000 лева, както и разноските на потърпевшия от 1189 лева.

На снимката: В това село игрище няма, в други има, но се гледат глигани на тях

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0