3000 PCR теста от Турция вече са в болницата

3000 PCR теста от Турция вече са в болницата

Заместник-областният управител Леман Али и посланикът на Република Турция у нас Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок връчиха дарените от турс

Заместник-областният управител Леман Али и посланикът на Република Турция у нас Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок връчиха дарените от турската страна 3000 PSR теста на ръководството на  МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Те бяха осигурени със съдействието на областния управител Никола Чанев, който постави въпроса за нуждата от тестове за лабораторията по микробиология на среща с консула Хюсеин Ергани в началото на лятото. Директорът проф. Тодор Черкезов благодари за подкрепата на дарителите и на областия управител и подчерта, че тя е изключително важна и навременна за медиците на първа линия в условията на пандемия.
По-рано през деня посланик Секизкьок, която за първи път бе на посещение в Кърджали, гостува в Областна администрация и разговаря със заместник-областния управител Леман Али. Двете дами обсъдиха традиционно добрите политически и бизнес контакти между двете страни и възможностите за разширяване на  търговските отношения. Айлин Секизкьок бе придружавана от целия си екип и консула на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Гостите предоставиха 3000 защитни маски, които ще бъдат разпределени от Областния кризисен щаб на здравните заведения в региона.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0