30% повече пазаруващи нашенци в Одрин, 57 компании инвестирали в града заради голямото българско харчене

30% повече пазаруващи нашенци в Одрин, 57 компании инвестирали в града заради голямото българско харчене

24rodopi.bg/Общество Правото на българските граждани на безпаспортно преминаване на границата увеличи осезаемо туристопотока към Одрин. Президентът

24rodopi.bg/Общество

Правото на българските граждани на безпаспортно преминаване на границата увеличи осезаемо туристопотока към Одрин. Президентът на търговско-промишлената камара (ETSO) Реджеп Зъпкънкурт заяви, че има 30 процента ръст на пристигналите от България.

Това пишат одринските медии.

Голямото българско харчене в тържищата и магазините на града пък е насочила вниманието на търговци и други предприемачи към Одрин. 57 компании са инвестирали в града през последната година.

„Идват както местни инвеститори от други региони, така и чуждестранни. Интересите им са в различни сфери – мебели, текстил, конфекция и храни и напитки, съобразени с нуждите на гостите от България. 57 фирми са кандидатствали в нашата камара и са получили разрешение за новия бизнес“, посочва Зъпкънкурт.

Президентът на Асоциацията на консултантите по недвижими имоти в Одрин Серхат Чекер подчертава, че наемите на работните места по важните улици на града са се увеличили от 10-15 хиляди лири на 50 хиляди лири.

COMMENTS

WORDPRESS: 0