3 жени vs. крадец: Плати си родопските одеяла!

3 жени vs. крадец: Плати си родопските одеяла!

За първи път, не затвор, а възмездие за щети поискаха жертви на кражба в Родопите. Потърпевшите настояха крадецът да им възстанови всич

За първи път, не затвор, а възмездие за щети поискаха жертви на кражба в Родопите. Потърпевшите настояха крадецът да им възстанови всички щети по… родопските одеяла.

„Искам да питам, кой е определил стойността от 175 лева, тъй като не съм съгласна. Не сме запознати с тази експертиза, по която се дава оценката на откраднатите вещи. Аз например, имам родопски одеяла, които не са намерени и ги няма. Искаме парично да бъдем възмездени, тъй като вещите са негодни, одеялата бяха разкъсани, всичко беше обърнато, всичко счупено, но не сме съгласни с оценката, която е направена. Поне 2000 лева струват щетите, които са ни нанесени вследствие на кражбата“.

Това обяви в съда жертва на кражба в Смолян. Три жени поискаха да бъдат обезщетени от извършителя на деянието. Те изразиха несъгласието си от занижената цифра на щетите, които са понесли.

Ходът на заседанието бе даден в Районния съд в Смолян.

Пред Темида бе изправен извършителят на кражбата, който съсипал домашно имущество.

„Подписахме разписка за това, че са ни възстановени 175 лева за ютия и 50 метра кабел. Останалите вещи, които са намерени, са при нас, но са в много лошо състояние и искаме да ни бъдат възмездени парично. Не сме съгласни с оценката на вещите по експертизата“, посочиха потърпевшите.

С оглед на исканията им пък делото бе отложено за месец март.

24rodopi.com


 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0