3 години по-късно: Порицание за сноубордиста, който прати в кома дете!

3 години по-късно: Порицание за сноубордиста, който прати в кома дете!

Обществено порицание - това е наказанието за сноубордиста, който блъсна дете на писта в Пампорово. Повече от три години след инцидента

Обществено порицание – това е наказанието за сноубордиста, който блъсна дете на писта в Пампорово.

Повече от три години след инцидента, Окръжният съд в Смолян се произнесе по делото, съобщава в новия си брой печатното издание „Родопи voice“.

Тежкото произшествие стана на 5 февруари 2018 година на писта „Снежанка 6“. Тогава 15-годишен сноубордист блъсна момченце от Русия при приземяването си след скок. Вследствие на удара детето получи тежка черепно-мозъчна травма, а в продължение на дни лекари в университетската болница в Пловдив се бориха за живота му, докато момченцето бе в кома.

„Ударът е станал на равен участък. Малко дете не може да се придвижва бързо на този терен. Ситуацията не може да се промени толкова, че рязко детето да пресече и навлезе. Доколкото си спомням от показанията на учителя, те са се прибирали, за да се връща детето при родителите си, което предполага, че то е било уморено и не би могло да се движи бързо, за да засече сноубордиста. То не може да излезе изведнъж в зоната на приземяване. Като се пуснах от различни разстояния, право по линията на противонаклона със ски, установих, че ако е малка скоростта, може да се спре“, посочи в съда вещо лице по делото.

Окръжните магистрати в Смолян признаха за виновен сноубордиста. Той бе наказан с обществено порицание чрез обявяване решението на съда на информационното табло на Община Смолян. Освен това момчето ще трябва да плати направените разноски по делото в размер на 1610 лева.

На снимката: Мястото на инцидента

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0