292 са годните бомбоубежища в България, едно от тях е край Звездел

292 са годните бомбоубежища в България, едно от тях е край Звездел

24rodopi.bg/Регион 292 са годните колективни средства за защита в България, едно от тях е в област Кърджали, стана ясно днес. МВР публикува списък н

24rodopi.bg/Регион

292 са годните колективни средства за защита в България, едно от тях е в област Кърджали, стана ясно днес.

МВР публикува списък на скривалища и противорадиационни укрития, които са в добро и задоволително състояние. Част от обектите са в училища, други са в промишлени обекти или общински сгради. За някои от тях е публикувана информация, че са в задоволително състояние и за седмица могат да бъдат приведени в добро състояние, като за целта ще са нужни незначителни финансови средства.

В област София те са 52; област Благоевград – 2; област Бургас – 14; област Варна – 6; област Видин – 11; област Враца – 5; област Габрово – 5; област Добрич – 2; област Кърджали – 1; област Ловеч – 4; област Пазарджик – 13;област Перник -16; област Плевен – 14; област Пловдив – 31; област Разград – 41; област Русе – 12; област Сливен – 21; област Смолян – 30; област Стара Загора – 2; област Шумен – 1; област Ямбол – 8; област Кюстендил – 1.

Скривалището в област Кърджали се намира в района на Звездел, то е от втора категория и е в задоволително състояние. „Може да се приведе в готовност за използване по предназначение в кратък срок (до една седмица) с влагане на незначителни финансови средства“, е посочено за обекта край Звездел.

България разполага със 704 колективни средства за защита – скривалища и противорадиационни укрития, което е значителен брой, съобщи преди седмица главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

COMMENTS

WORDPRESS: 0