290 920 лева, проектът – изпълнен, откриване на площада – на 2-ри май!

24rodopi.bg/Общество Официалната церемония по откриването на реконструирания площад „Хаджи Димитър“ до кръговото на пазара ще бъде на 2 май, съобщиха

24rodopi.bg/Общество

Официалната церемония по откриването на реконструирания площад „Хаджи Димитър“ до кръговото на пазара ще бъде на 2 май, съобщиха от екипа на кмета Ерол Мюмюн.

Превръщането на пространството в „синьо-зелен остров“ е по проект „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините на Република България“, финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“  на Европейското икономическо пространство(ЕИП).

В Община Кърджали целта на инфраструктурната мярка „Адаптация на синьо-зелената инфраструктура в стара градска част на град Кърджали към ефектите от измененията на климата” е разширяване на синьо-зелената инфраструктура в старата градска част.

Продължителността на проекта бе 46 месеца с общ бюджет до 2,8 милиона евро, като максималната стойност на мерките за Община Кърджали възлиза на 265 254 евро. Стойността на инфраструктурната мярка е 290 920 лева без ДДС, с изпълнител „Караман“ ООД.

COMMENTS

WORDPRESS: 0