27-годишен се опита да избяга на полицаи, „зареден“ до 0,9 промила

27-годишен се опита да избяга на полицаи, „зареден“ до 0,9 промила

24rodopi.bg/Криминале След опит да бъде осуетена полицейска проверка 27-годишен е бил задържан в 1 часа тази нощ в РУ-Кърджали, съобщиха от полицията

24rodopi.bg/Криминале

След опит да бъде осуетена полицейска проверка 27-годишен е бил задържан в 1 часа тази нощ в РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. Първоначално водачът не спрял на стоп палка, след това възпрепятствал служителите на реда да изпълнят задълженията си и отказал проверка на документи. Направеният тест за алкохол отчел 0,9 промила. Съставен е акт по ЗДвП. Сектор „Охранителна полиция“ продължава работата по случая.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали. Полицейски служители спрели за проверка в областния град лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 49-годишен. При направена справка се оказало, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0