27 гласа „За“ – Кърджали с бюджет от 75 700 000 лева

27 гласа „За“ – Кърджали с бюджет от 75 700 000 лева

С 27 гласа „За“ бюджетът на Кърджали за 2021-ва година бе приет от Общинския съвет. 11 гласуваха против, а един се въздържа

С 27 гласа „За“ бюджетът на Кърджали за 2021-ва година бе приет от Общинския съвет. 11 гласуваха против, а един се въздържа.

„Социално ангажиран и бюджет на диалога“, бе наречена най-важната финансова рамка от кмета на общината Хасан Азис. Той посочи, че през изминалата година местната администрация реализира възможности в условия на невъзможност.

„Адекватен, отговорен и баланасиран в условия на пандемия“, пък нарече бюджета общинският съветник от ДПС Елван Гюркаш.

Радослав Милев наблегна на огромната тежест за местната хазна от страна на „раздутата администрация“. „Малко над 7 млн. лева са заложените приходи от данъци. Издръжката на администрацията пък възлиза на повече от 9 млн. лева“, посочи Милев.

Той бе опроверган от Сезгин Бекир от ДПС. „4,7 млн. лева възлизат разходите за възнаграждения на служители на Общината или едва 7% от бюджета. Общинските служители в Кърджали са едни от най-ниско платените в страната, със среден чист доход от около 800 лева. Същото така, това не са средства от данъкоплатците в Кърджали, а средства от централния бюджет“, посочи Бекир. Той допълни, че 17 млн. лева са планираните капиталови разходи за подобряване на инфраструктурата в общината, а бюджетът е изцяло насочен към гражданите.

Кърджали ще се вмести във финансова рамка от 75 700 000 лева, като ръстът спрямо предходната година е от седем на сто.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0