25 дка треви горяха край Върбен

25 дка треви горяха край Върбен

Екипи на РСПБЗН-Подкова, Кърджали и участъка в Бенковски, 7 доброволци от формированието в Кирково, 10 служители на ДГС и 10 души от местното населени

Екипи на РСПБЗН-Подкова, Кърджали и участъка в Бенковски, 7 доброволци от формированието в Кирково, 10 служители на ДГС и 10 души от местното население са загасили пожар в землището на село Върбен, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР.

25 декара сухи треви и храсти пламнали около 13,30 часа. Благодарение на бързата реакция няма нанесени материални щети, от пламъците са спасени 6 сгради в близост. Около 15 часа отново екипи на пожарната служба в Подкова, на участъка в Бенковски, доброволци, горски служители и местно население загасили 6 декара горящи сухи треви и храсти, запалени от скъсан електропроводник в село Дрангово. Огънят бил локализиран, преди да стигне до 4 сгради и 200 декара горски масив. Екип на пожарната служба в Кърджали загасил отпадъци в мазе в жилищен блок бързо след подадения сигнал вчера в 13,50 часа, в резултат на което няма щети в сградата.

Трима пожарникари от службата в Ардино отстранили паднало дърво на платното по главния път към Кърджали, до разклона за село Ленище, след подаден сигнал снощи в 19,25 часа.

24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0