Започва подмяната на 12 220 квадратни метра тротоари на улица „Маказа“ (снимки)

Започва подмяната на 12 220 квадратни метра тротоари на улица „Маказа“ (снимки)

24rodopi.bg/Регион Напълно нов вид ще придобие една от основните улици на Момчилград - "Маказа", по която днес стартира основен ремонт. При него ще б

24rodopi.bg/Регион

Напълно нов вид ще придобие една от основните улици на Момчилград – „Маказа“, по която днес стартира основен ремонт. При него ще бъдат подменени 12 200 кв. метра тротоарни плочки и 4 850 линейни метра бордюри. Ще бъде подменено и уличното осветление. Ремонтът обхваща цялата ул. „Маказа“ от кръговото кръстовище с ул. „Гюмюрджинска“ до БКС. При реализирането на проекта няма да се променя габаритът на пътните платна, информират от Община Момчилград.

Дейностите ще стартират през следващите дни, за което гражданите поетапно ще бъдат информирани. Ще бъде създадена временната организация на движение за безопасно преминаване през работния участък. Преди започване, на строителните работи ще се извърши трасиране на съществуващите подземни комуникации с ”ВиК”, eVN, „БТК” и други. Предвидено е и подземно окабеляване на осветителните стълбове по цялата улица. С ремонта на „Маказа“ Община Момчилград разрешава проблема с двете основни улици в града.

През 2022 година беше извършен мащабен ремонт и на най-дългата улица в града – „Гюмюрджинска“, която се простира на 2,9 километра. При реализирането и на този проект бяха подменени бордюрите и тротоарните плочи, а също бяха монтирани 78 стълба, които осигуряват двустранно осветление – за автомобили и за пешеходци.

COMMENTS

WORDPRESS: 0