240 000 лева заради „бавареца – ковчег“

240 000 лева заради „бавареца – ковчег“

Обезщетение след касапницата с три жертви 24rodopi.bg/Темата+ „Рухнаха психически, преустановиха всякакви планове за бъдещето, загубиха интерес къ

Обезщетение след касапницата с три жертви

24rodopi.bg/Темата+

„Рухнаха психически, преустановиха всякакви планове за бъдещето, загубиха интерес към живота“.

Тежките последствия от загубата на единствения син, загинал в катастрофа. С тези мотиви семейство от Родопите ще получи общо 240 000 лева обезщетение от застрахователна компания след трагедия на пътя, случила се в Неделино в нощта на 12 юни 2019 година.

Припомняме, че трима младежи загинаха при тежка катастрофа. Те били в лек автомобил „БМВ“, движещ се от село Долен към Неделино. На пътен участък, намиращ се пред бившия военен завод в родопския град, водачът на „БМВ“-то губи контрол, а превозното средство се завърта и със страничната си част се удря в насрещно движещия се микробус „Мерцедес“.

На място издъхват две от момчетата, пътуващи в лекия автомобил, а третото е закарано в тежко състояние в болницата в Златоград, където по-късно умира. 41-годишният водач на буса пък бе настанен за лечение в болницата в Кърджали.

Жертвите са на 23 и 26 години.

Години по-късно родителите на един от загиналите заведоха дело с иск за обезщетение. Майката и бащата на момчето ще получат по 120 000 лева. Това реши Окръжният съд в Смолян. След обжалване, решението бе потвърдено и от апелативните магистрати в Пловдив.

Делото обаче може да достигне и до Върховния съд.

COMMENTS

WORDPRESS: 0