24 новозаразени в Кърджали, 29.4% са напълно ваксинираните в региона

24 новозаразени в Кърджали, 29.4% са напълно ваксинираните в региона

24rodopi.bg/Общество/Регион 24 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в област Кърджали. Ваксинираните на 2 декември в региона са 412, к

24rodopi.bg/Общество/Регион

24 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в област Кърджали. Ваксинираните на 2 декември в региона са 412, като приложените дози „Comirnaty“ са 375, „Moderna“ – 11, „Janssen“ – 26.

Напълно ваксинирани в 7-те кърджалийски общини са 41 689 лица, което прави 29.4% от населението в региона.

2 018 са новите случаи на COVID-19 в страната – очаквайте подробности

От понеделник, 6 декември, всички ученици от 1-ви до 12-ти клас се връщат в класните стаи – това пък е националната новина, съобщена вчера от здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

„Регистрираната заболяемост при деца под 18-годишна възраст е изключително ниска и резултатите от тестването на децата от 1 до 4 клас, което се провеждаше в училищата през предишните две седмици, сочат изключително нисък ръст на положителни резултати“, поясни здравният министър. Именно затова и експертите препоръчват тестването на учениците да се прави в началото на всяка седмица. Министър Кацаров уточни, че учителите, които не са се ваксинирали, ще продължат да бъдат тествани два пъти седмично.

Здравният министър посочи, че МЗ е осигурило щадящи тестове, въпреки че по принцип няма такова задължение.

COMMENTS

WORDPRESS: 0