Лафовете 24: Щом изритахте Кантарджиев, няма да се ваксинирам!

В последните 24 часа по-интересните изцепки в пространството са свързани с ваксинирането. Вярно, че „Харвард тандемът“ Кирил Петков - Асен Василев обя

В последните 24 часа по-интересните изцепки в пространството са свързани с ваксинирането. Вярно, че „Харвард тандемът“ Кирил Петков – Асен Василев обяви новия си политически проект и дори бяха представени още лица на „Промяната продължава“, но последвалото няма стойности за цитиране – или е медийна помия от наплашени или мятане на боб от социолози.

Никой не може да се опре на проф. Тодор Кантарджиев, който обясни защо хората не искат да се боцкат срещу COVID-19:

„След като ме разкараха, хората решиха да спрат да се ваксинират!“.

Когато мен ме разкараха, хората си казаха: „Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме – да видим какво ще стане“, отбеляза в ефира  на Нтв най-харесваният член на закрития Национален оперативен щаб за борба с коронавируса.

Здравният министър Стойчо Кацаров пък излезе с остро изявление по повод вчерашното нападение на антиваксъри на пункт за ваксиниране на входа на Морската градина във Варна.

Не принуждаваме никого да се ваксинира, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират.

В същото време, когато антиваксърите нападнаха нашите медици, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19. Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиваксъри развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки„, коментира министърът в съобщение до медиите, разпространено от пресцентъра на здравното ведомство.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0