24-те часа на BG: Последната тайна на Ахмед Доган

24-те часа на BG: Последната тайна на Ахмед Доган

24rodopi.com/Политика/Коментари   Има само един човек, който може да сбъдне мечтата на Ахмед Доган за 450 000 изборни гласа за ДПС, и той се казва А

24rodopi.com/Политика/Коментари

 

Има само един човек, който може да сбъдне мечтата на Ахмед Доган за 450 000 изборни гласа за ДПС, и той се казва Ахмед Доган. Но почетният председател на партията няма как да се кандидатира за президент.

Има само един човек, който знае как се казва името на кандидата за президент на ДПС и той – знаещият, е Ахмед Доган.

 

От новинарските сайтове става ясно, че вчера от ДПС проводили в студиото на bTV бившия младежки лидер и настоящ евродепутат Илхан Кючюк да каже това и онова от партията по актуални теми. 90% за Пеевски и душманите му, но и 10% за предстоящите избори.

Нищо интересно, нищо ново, но накрая има едно изречение, което търпи продължение.

 

ДПС може да издигне свой кандидат скоро след консултации със структурите по места“, твърди Кючюк, цитиран от вестник „24 часа“. Новината е прочетена от 10 892-ма читатели и ако приемем, че повечето са депесари, то значи, че мнозинството ще отбележат: Този или хал хабер си няма от ДПС (едно е да си уреждаш живота покрай членстото в ДПС, но бамбашка е да бъде депесар), или знае повече и от Мустафа Карадайъ!?

Дойде време за регистрация, а той щял да се допитва!

Битти. Областните съвети заседаваха и се произнесоха за листите с кандидати за депутати. За кандидат-президентската двойка – нищо.

Нищо, защото активистите по места нито знаят броя на българите, гравитиращи около централата, нито кой за какво е попаднал в „квотите“. Кой луд ще се изправи и да каже: „Аз тоя го гледам на телевизора и много ми харесва, голям българин е, да го избирем за президент!“ или „Спас Делев е радостта на Бастиона на Доган, за издигнем него!“ (при голаджията на „Арда 1924“ даже има възрастово ограничение).

 

Може! Ще видим! Ще се допитаме!…

Възможно ли е „плакатният кариерист“ в ДПС да знае повече от Карадайъ, който вече обяви, че ДПС твърдо ще има кандидат-президентска двойка? Абсурд. След като почти разформирова Младежко ДПС, превръщайки организацията от 22-хилядна „армия за печелене на избори“ в „5-6 хиляди, ама на книга“, наивно е да се мисли, че Доган ползва Кючюк за някакви съвети. Да имаме или да нямаме, Кючюк ефенди!?

 

Доган знае името и ще привика областните председатели, за да им разкрие последната си тайна. Така е в ДПС, така е било, така и ще бъде.

От това дали е във форма почетният председател и дали е информиран, както едно време, зависи и дали кандидатът за президент на ДПС ще предизвика електорално-политически трусове или просто ще вземе едни 250 000 гласа.

Разбира се, 250 000 са постижими за Пламен Орешарски, но не и за Георги Близнашки. Вторият би спечелил много по-малко гласове от Делян Пеевски!

Хасан Адемов категорично би минал котата 350 000, но би разклатил в ущърб на ДПС общата избирателна активност.

Но Доган вече си е поиграл с калкулатора. Областните партийни лидери очакват поканата за кафе в Сарая./24rodopi

COMMENTS

WORDPRESS: 0