24-те часа на BG: Партиите си правят сметки, кръчмарят е на море!

24-те часа на BG: Партиите си правят сметки, кръчмарят е на море!

Колкото и да страда с опитите да подреди читав кабинет, колкото и да ядосва другите, колкото и да се чувства като Кубрат Пулев пред налагащия го Кличк


Колкото и да страда с опитите да подреди читав кабинет
, колкото и да ядосва другите, колкото и да се чувства като Кубрат Пулев пред налагащия го Кличко, Слави Трифонов върви напред – ако днес има парламентарни избори, ще ги спечели с 4% преднина пред ГЕРБ.

Ако Христо Иванов не промени поведението си, неговата „Демократична България“ може да изпревари БСП и да стане трета политическа сила в следващото Народно събрание.

В новото предизборно състезание пакетно ще се движат не само ДБ и БСП, но и ГЕРБ с тях, защото партията на Борисов продължава да губи обществена подкрепа.

БСП видимо не играе далновидно след 11 юли и, усещайки какво може да се случи с нея при евентуални предсрочни избори, е готова да подкрепи наредения от Слави Трифонов кабинет на малцинството, за да не се окаже партията-столетница 4-та политическа сила при следващ вот. Няма как да падне до 5-ото място, защото там твърдо вече е партията, от която всички бягат – ДПС.

Това са изводите от последното социологическо проучване, направено от „Маркет линкс“ по поръчка на bTV.

  

При нови избори твърдо решилите да гласуват на тях са 48 на сто от имащите право на глас. Това е с 10 на сто по-малко спрямо предишното сходно допитване, направено преди изборите на 11 юли.


Политиците си правят сметки, а кръчмарят е на море.

Най-четените новини в най-посещавания новинарски сайт бяха за джигит на пътя, за възхваляван от учени в Оксфрод миризлив български зеленчук, за съблазнителката от плажа Теодора Духовникова, следва друга плажна новина и прогнозата за времето.

Във вестника на Бойко Борисов най-четеното е писмото на Сашо Диков към Слави „Стига тъпи лъжи, слез от тенекиения трон“, следва илюстрираната новина за скъсаните дънки на Филип Станев. Дори питанката защо капачката за гориво е отдясно на една кола и отляво на друга е по-четена от твърде многото политически новини.

Всъщност, има един сайт, в който водещи са новините от партиите и парламента. На ДПС е. Но какво от толкова много политически послания и облъчване на макс, като никой в политиката не те иска за партньор. По принцип ДПС е предвидим играч, но когато политиката е в режим „и шоу“, от партията на Ахмед Доган може да се очаква и неочакваното в следващите дни.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0