24-те часа на BG: Олигархът си пожела нов кабинет и слугите тръгнаха да „будят“ народа

24-те часа на BG: Олигархът си пожела нов кабинет и слугите тръгнаха да „будят“ народа

"През цялото лято говорим за комбинации, числа и коалиции. Струва ми се, че изборите за нас са повече държавна лотария, в която се опитваме да познаем

„През цялото лято говорим за комбинации, числа и коалиции. Струва ми се, че изборите за нас са повече държавна лотария, в която се опитваме да познаем кои с кои ще се съберат и какво е числото, но е хубаво зад това да виждаме историята“, казва в национален ТВ ефир писател.

Айдеее, уж оригиналничи и вероятно си мисли „Направо трепя с думи“, но се получава… барабар Петко с „-ози“-тата и „-ори“-тата (от социолози, коментатори и други пратениците на партиите да облъчват народа).

Точно обратното е на твърдяното от писателя. Ако избирателите гласуваха с „опитване да познаят кои с кои ще се съберат“, то България щеше да си има редовно правителство на компромисите и поделените порции още при първия мандат.

 

Няма такива избиратели, като на „-ози“-ата, „-ори“-ата и „барабар Петко“-то. Необремененият избирател гласува не за да се коалира неговата партия безпринципно, не за да се продаде, не за да бъда погълната от олигарси, не…

Избирателят може да е един наивник, който търси чрез бюлетината поредния месия, но в никакъв случай не гласува с мислене за комбинации и числа. Мнозинството от тези 42% гласували на 11 юли ясно показаха, че искат правителство на протестните партии или нови избори.

Пожеланият редовен кабинет не се случи и след първия неуспешен мандат и изговореното от лидерите на основните политически сили е коректно да се върви към предсрочни парламентарни избори.

 

Да има ново правителство на всяка цена – казал олигархът и слугите му тръгнали по медиите да обясняват на хората „Вие не разбирате, слушайте нас“.

Отворковци. Щели да „отварят“ очите на народа!

24rodopi.com

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0