24-те часа на BG: Наказаното добро на гурбетчията и неслучилото се „добро“ на Бойко Борисов

24-те часа на BG: Наказаното добро на гурбетчията и неслучилото се „добро“ на Бойко Борисов

„Няма ненаказано добро“ се случи и измести „доброто“ на Бойко Борисов!? Иде реч за две новини от последните 24 часа в България.   Млад мъж от Добри

„Няма ненаказано добро“ се случи и измести „доброто“ на Бойко Борисов!?

Иде реч за две новини от последните 24 часа в България.

 

Млад мъж от Добрич, който се прибрал у дома след пет години гурбет в Германия, почистил и окосил градинката край блока, в който живее. Реагирал будно и отговорно като германец, виждайки колко е занемарено около кооперацията, в която има 64 апартамента.

„Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там“, разказва Иван Георгиев. Младежите окосили тревата, която на места е над метър и събрали 4 чувала с отпадъци.

„Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума“, посочва Иван.

 

Проектопремиерът на Бойко Борисов – Даниел Митов представи „едночасов кабинет“ вчера. Списъкът „Министри за малко“ целеше предизвикването на обществено ядосване за „нещо хубаво, което изпускаме“, защото нямало диалог. Борисов е убеден, че проектокабинетът на ГЕРБ-СДС е по-силен от двата проекта на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, че и от служебния.

Уви, не е прав. Ефектът не се получи. Никой не съжалява, че „доброто“ на Борисов бе само на една ръка разстояние. Твърде много стари муцуни, заради които ГЕРБ загуби изборите и партията е пратена в изолация от останалите политически сили – и в 45-ото Народно събрание беше така, и в 46-ото е така, и в 47-ото се очартава парламентарна самота.

И ако приемем, че Даниел Митов стои по-добре от кандидата – търговец на плавници и шнорхели, то следва да признаем, че външният министър на Бойко Борисов губи почти по всички показатели от настоящия външен министър. Кандидатът на Слави Трифонов за министър на спорта пък „бяга с няколко обиколки“ пред Красен Кралев. Има и други спорни кандидати, но не това е важното.

 

За отбелязване е, че наказаното добро на гурбетчията надви по четения в информационните сайтове и по брой на коментари и споделения в социалните мрежи неслучилото се „добро“ на Бойко Борисов. Всъщност, проектокабинетът на ГЕРБ дори отстъпи на друга политическа новина – срещата на Борисов с жители на разградско село (Бойко Борисов: В Родопите няма нито един християнин, но мрат за нашата партия! четете тук).

Човешките теми, нещата от живота бият политиката!

 

Един гурбетчия се върна в родния край и реши да промени мисленето на съседи и съкварталци и стана новина №1.

Какво ли не правят, какви ни не думи изричат стари и нови лидери на политически формации, какви ли не поръчки изпълняват техни подчинени относно облъчването на народа, но от целия арсенал от напъни изводът е, че епицентърът на посредствената политика е в 46-тия парламент на България.

 

Достойният българин от последните 24 часа не е политикът, а Иван – един гурбетчия в Германия, който се прибра у дома и се опита да „събуди“ останалите да мразят мизерията, в която живеят.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0