24-те часа на BG: Кабинет на Слави или нови избори!? Каквото каже ДПС

24-те часа на BG: Кабинет на Слави или нови избори!? Каквото каже ДПС

От днес до следващата сряда, когато 46-ото Народно събрание ще гласува правителството на малцинството, наредено от Слави Трифонов, най-важният политич

От днес до следващата сряда, когато 46-ото Народно събрание ще гласува правителството на малцинството, наредено от Слави Трифонов, най-важният политически играч в България ще бъде ДПС.

Това става ясно от действията и думите в последните 24 часа на всички онези, от които зависи животът на редовния кабинет на „Има такъв народ“.

Още днес се очаква Слави Трифонов да въздъхне частично облекчено, хората около Корнелия Нинова да запърхат превъзбудено, а аритметиката за живот на правителството да започне с „65+36=101, трябват ни още 20“.

„Демократична България“ (хората от коалицията са наричани „майкопродавци“ от кандидат-министър на Слави) ще се самоубият политически, ако гласуват „За“. В групата на Мая Манолова не са единни, количествено натежават тези, които искат да работят със Слави Трифонов, ама и 13 депутати не могат да помогнат за сбор от 121 гласа.

ГЕРБ първо обещаха да останат извън пленарната зала, но после размислиха, че реално кръшкането от работа е подкрепа за „Има такъв народ“, и вчера направиха кръгом към залата, декларирайки: Вътре сме, категорично в опозиция!

И за да го бъде кабинетът на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, зависи от гласуването или негласуването на ДПС. Хората на Мустафа Карадайъ или трябва да гласуват „За“, или да не влязат в парламента и да помогнат с по-нисък кворум.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0