24-те часа на BG: Зуека си тръгна, за да не расте синът му в страната на "Бистришките тигри"!?

24-те часа на BG: Зуека си тръгна, за да не расте синът му в страната на "Бистришките тигри"!?

Комедийният актьор Васил Василев-Зуека е напуснал със семейството си България преди три месеца. Това разказва той в интервю за "24 часа", пише „Дневни

Комедийният актьор Васил Василев-Зуека е напуснал със семейството си България преди три месеца. Това разказва той в интервю за „24 часа“, пише „Дневник“.

„Решихме да сменим държавата с друга, в която законите се спазват. Простичко е“, казва той. Уточнява, че няма някакво конкретно събитие, което го е тласнало към това решение, но иска да осигури по-добър живот на сина си, който ще бъде в първи клас тази година.

„Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. От 31 години у нас почти нищо не се промени. Има някакви неща, но те са дребнички. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило. Ние сме най-бедната страна, страната, която не се чува никъде, която винаги ще слугува и за народа ще е много лошо, не за управляващите. Ясно е защо“, допълва обичаният от българите актьор и забележителен водещ на телевизионни шоу програми.

Зуека съобщава в коя държава е емигрирал с аргумента, че има „прекалено много българи извън България“, но уточнява, че поддържа контакт с местната българска диаспора. От интервюто се разбира, че през последната година много добре се продават картините му и това е, от което ще се издържа.

 

Близкият до Бойко Борисов вестник написал нещо, а медията на Иво Прокопиев е направила от това една от водещите си новини вчера, но цитирала коректно медията на яростния опонент на бившия премиер. Казано другояче, лудо влюбената в лидера на ГЕРБ медия е цитирана от плашещата статуквото медия, която пък си е нещо като най-свидната рожба на „Демократична България“.

Обяснението е просто. В интервюто има политическо послание към избирателите: България е член на Европейския съюз от 1 януари 2007 година, от 13 години и 8 месеца, като в близо 11 от тях ГЕРБ и Бойко Борисов са я управлявали.

И нещата са като при „Бистришките тигри“ във футбола – опашкари. Добре, че няма изпадане за слабите отбори, че току виж са ни изритали от Съюза.

 

Шампиони на ЕС по корупция, най-бедните в Европа. Гадно място за живеене.

Зуека има пари, може да осигури на детето си най-доброто училище в столицата, но стига до извода, че средата е токсична, извън дома му е токсично. Синът му трябва да се научи да живее в отровна среда, а след време самият той да стане токсичен.

И като поставиш болката на Зуека до болката на хилядите можещи и бачкащи, които продължават да бягат от България – едните за да оцелеят, а другите в търсене на по-нормално място за живеене, се очертава картината на най-тъжната страна в Европейския съюз.

24rodopi.com

Снимка: Фейсбук

COMMENTS

WORDPRESS: 0