24-те часа на BG: ГЕРБ без Борисов е като ДПС без Доган – няма да ги има!

24-те часа на BG: ГЕРБ без Борисов е като ДПС без Доган – няма да ги има!

Капитанът на „Демократична България“ Христо Иванов сгафи, пожелавайки си ГЕРБ без Бойко Борисов. „Христо Иванов: Ако ГЕРБ се откажат от Борисов, гото

Капитанът на „Демократична България“ Христо Иванов сгафи, пожелавайки си ГЕРБ без Бойко Борисов.

„Христо Иванов: Ако ГЕРБ се откажат от Борисов, готови сме на преговори дори с тях“ – звучи като Ден на голямата прошка в българската политика.

 Всеки политически играч би завидял на парите на „Демократична България“ и компания (дали от много излишъци или нещо друго, но „Америка за България“ храни дори издания на Делян Пеевски), всеки би трябвало да се учи как Христо Иванов свали от ринга всички „патриотични“ формации и почна сам да разменя крошета и ъперкъти с ДПС, на всеки биха му поникнали криле, ако от 4 процента увеличи изборния си резултат до прогнозните 16% за вота през ноември.

Но никой не би искал да бъде на мястото на Христо Иванов в социалните мрежи, където иначе е най-силен, след декларираната готовност да седне на една маса с ГЕРБ, ако Бойко Борисов го няма. Разкъсват го.

Очертаващият се бъдещ управленец разбра какво е сътворил и се коригира: „Излиза, че ние допускаме разговори с ГЕРБ. Не съм имал предвид това. Позицията на коалицията ни винаги е била такава и остава непроменена – не предвиждаме възможност да разговаряме за съвместно управление с ГЕРБ под каквато и да е форма“.

Няма такъв филм „ГЕРБ без Борисов“. Тръгне ли си Борисов – край с ГЕРБ!

Също като в ДПС: Без Ахмед Доган няма никакво ДПС. Пък ако ще Реджеп Тайип Ердоган да е внедрил няколко спящи клетки в партията.

Петър КАЛЧЕВ, 24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0