24-те часа на BG: Асен на плажа, Хасан в Кабул – готвим се за предизборно посрещане на афганистанци

24-те часа на BG: Асен на плажа, Хасан в Кабул – готвим се за предизборно посрещане на афганистанци

Алармата на телефона буди Асен в 6.00 сутринта. Тича към плажа, за да метне кърпите върху 4 шезлонга и после цял ден ще се чувства като първи секр

Алармата на телефона буди Асен в 6.00 сутринта. Тича към плажа, за да метне кърпите върху 4 шезлонга и после цял ден ще се чувства като първи секретар на партията (преди 1989 г.) на трибуната по време на първомайска манифестация. Поне така ще изглежда в очите на жена.

Успи ли се – проблем голям! Асен и асенчетата цял ден ще слушат как селянката от Пазарджишко си избрала за мъж „пълен левак“, каквото и да значи това.

Това е проблемът на Асен, който това лято почива в Несебър.

 

Хасан от Кабул тръгва със семейството си на дълъг път. Бяга от талибаните, целта му е да стигне Европа, по възможност – по-добрата част на Европа. Хасан се моли да остане жив в следващия месец, защото без него семейството му…

Това са най-трудните дни в живота на Хасан. А Асен е един щастлив българин! Дори да се успи, дори веднъж да се ядоса и люсне един тупаник по муцуната на вечно киселата половинка. Щастлив българин на море, дори до края на почивката само банички да нагъва.

 

Асен и Хасан имат само една прилика. И за двамата политиката е мръсна дума. Онези в Кабул напълнили куфарите с пари и духнали, оставяйки Афганистан на талибаните. Тези в София каквото и да правят, все за пари иде реч. Това си мисли Асен и затова рядко гласува.

 

В българската политика ключовите играчи я карат с асенови стъпки, но пък с думите умеят да тревожат обществото с тревоги а ла Хасан.

Голяма новина от вчерашното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев няма. Идат очаквани кризи – бежанска, ковид… И поисканата актуализация на бюджета ще „мине“ в парламента, но преди това партиите ще си направят предизборната кампания. Демек, ще се гласува в подкрепа на правителството и мерките срещу кризите, ама с триста зора, като всеки ще се опита да извлече дивиденти.

Вече си мирише на предсрочни парламентарни избори наесен (ако Слави Трифонов не се изметне от думите си, на 100% ще има вот през октомври или ноември).

 

С предизборно настроение ще бъдем на гребена на ковид вълната и ще посрещаме бежанци от талибанския Афганистан!

24rodopi.com

На снимката: 600 афганистанци натъпкани в самолет, проектиран за 150 души. Снимка: Defense One

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0