2,3% с антитела: „Яко“ заразени в Смолян, „яко“ карантинирани в Кърджали

2,3% с антитела: „Яко“ заразени в Смолян, „яко“ карантинирани в Кърджали

649 е общият броя на установените положителни на Ковид-19 лица в Родопите от началото на епидемията. 507 е техният брой в област См

649 е общият броя на установените положителни на Ковид-19 лица в Родопите от началото на епидемията. 507 е техният брой в област Смолян, 142 в област Кърджали.
2,3 на сто от смолянчани имат антитела срещу Ковид-19. Това сочи анализът от проучването на Здравната инспекция сред 350 жители на областта.
То бе проведено в периода 15 юни-6 юли.
„Еднаква е честотата на хората с установени антитела при двата пола. По-често са се срещали с вируса хората в активна и над тази възраст. 37,5% (трима от 0 до 59 г.) са изкарали инфекцията без оплаквания, което потвърждава твърденията за безсимптомно протичане. Всички позитивни на възраст над 60 г. са имали симптоми на инфекцията, т.е. възможно е възрастните да боледуват по-тежко. По-чести са леките форми на инфекцията лекувани в дома. 25,0% от болните са лекувани в лечебно заведение.
По-висока с над 1% е честотата на носителите на антитела срещу Ковид-19 в Смолянска област (2,3%) от тези в област Пловдив (1,0%), вероятно поради по-ранното развитие на епидемичния процес в нашата област“, обявиха от Здравната инспекция.
Кърджали е на трето място по брой на карантинираните, като през домашна изолация са преминали 15 000 души в региона, докато в Смолян техният брой е 3 900.
54-годишен мъж е последният заразен с Ковид-19 в Кърджали. Той се е тествал по свое желание и в момента е на домашно лечение. Осем пък са новозаразените в последното денонощие в област Смолян.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0