23-ма медици станаха доброволци, петима отиват на „Маказа“

23-ма медици станаха доброволци, петима отиват на „Маказа“

Изготвен е списък с 23 медицински лица, които са изявили желание при необходимост да бъдат на разположение на Общинския кризисен щаб

Изготвен е списък с 23 медицински лица, които са изявили желание при необходимост да бъдат на разположение на Общинския кризисен щаб и други институции в Кърджали. 5 от доброволците са на пенсионна възраст. Това стана ясно на последното заседание на щаба.
От назначените в Звено „Училищно и детско здравеопазване” общо 75 медицински специалисти петима са заявили желание за включване като доброволци в екипите за извършване на контрол на ГКПП „Маказа-Нимфея“. Първият от тях ще бъде включен в екип, който ще застъпи на смяна на 25 март вечерта.
Трима фелдшери са в екипите заедно с полицейски служители за извършване на проверка за спазване на карантина от лицата, пристигащи от страни с обявена епидемична обстановка.
При водените разговори с назначените медицински специалисти в Звено „Училищно и детско здравеопазване” е констатирано, че някои от тях са се записали за доброволци към МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0