2021-ва за незрящите: Борехме се за оцеляване, не паднахме духом

2021-ва за незрящите: Борехме се за оцеляване, не паднахме духом

24rodopi.bg/Регион Териториалната организация на слепите в Ардино проведе своето редовно годишно-отчетно събрание. Гости на форума бяха зам.-кметът н

24rodopi.bg/Регион

Териториалната организация на слепите в Ардино проведе своето редовно годишно-отчетно събрание. Гости на форума бяха зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов, председателят на Регионалната организация на слепите в Кърджали Шюкран Исмаил и председателят на Пенсионерския клуб в Ардино Гюнер Мюмюн.

Председателят на организацията на слепите в Ардино Емилия Стоянова направи обширен организационен и финансов отчет за дейността й през 2021 г.

Тя отбеляза, че изминалата година не е била никак лека. „Политическата обстановка в страната бе нестабилна, цените на стоките и лекарствата нарастваха, а пенсиите бяха твърде малки и недостатъчни за един нормален живот. Хората със зрителни увреждания се бореха за своето оцеляване, но ние не паднахме духом. Бяхме подпомогнати от членовете на семействата ни, от ръководството на Териториалната и Регионална организация, община Ардино, Дирекция „Социално подпомагане” и БЧК“, заяви Стоянова.

В рамките на събранието с едноминутно мълчание бе почетена паметта на членовете на организацията, починали през изминалата 2021 г.

По настоящем в Общинската организация на слепите членуват 52 незрящи. След края на отчетното събрание община Ардино осигури на всички вкусен обяд в местен ресторант.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

COMMENTS

WORDPRESS: 0