201 заразени! Нови 11 положителни проби за коронавирус в страната, 7 заболели деца

201 заразени! Нови 11 положителни проби за коронавирус в страната, 7 заболели деца

11 са новите случаи с корона вирус в днешния ден, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчий

11 са новите случаи с корона вирус в днешния ден, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Общо заразените с COVID-19 са 201. Хоспитализирани са 36 души.
Изчерпан е капацитетът на ВМА и „Пирогов“. Всяка болница ще бъде принудена в срок от 3 дни да се ангажира с обособяването на специални помещения за лечението на болни от коронавирус.
Новите случаи на коронавирус у нас са: от Дупница един, в Пазарджик – двама, в Добрич – още един контактен и в София-  седем деца.

Попитан дали отговаря на истината информацията, че загуба на вкус и мирис са първите симптоми на опасната зараза, ген. Мутафчийски посочи, че никъде не е попадал на подобни данни. По думите досегашните изследванияята сочат, че първите симптоми на COVID-19 са температура, отпадналост, суха кашлица, задух, чувство на натиск в гърдите и в много малък процент – диария.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: