20 предложения от социалистките за „Любими семейни постни ястия“

24rodopi.bg/Кърджали По традиция жените социалистки в Кърджали отбелязаха Деня на християнското семейство с кулинарна изложба “Любими семейни постни

24rodopi.bg/Кърджали

По традиция жените социалистки в Кърджали отбелязаха Деня на християнското семейство с кулинарна изложба “Любими семейни постни ястия“ и дискусия за християнските ценности и добродетели.

В кулинарната надпревара се включиха повече от 20 участнички с вкусни и апетитно приготвени лозови сърмички,  баници с картофи, спанак,  тиквеници, печена тиква и различни сладкиши. Всички те споделиха своите рецепти и готварски тайни по които са приготвили своите любими ястия.

На присъстващите бе направена презентация, посветена на историята на празника 21-ви ноември и ролята на семейството в опазването и предаването на традициите от поколение на поколение. Акцентът в разговорите бе върху  ценностите и традициите на българина в създаването и организирането на семейството, както и възпитанието и ценностната система на днешните деца, взаимоотношенията между поколенията. Някои от възрастните дами с болка констатираха, че преди имаше респект, уважение, днес те липсват. Според тях семейството е ценност, която трябва да се съхранява и опазва. Най-важното място, където децата получават основните добродетели свързани с поведението им в обществото. Днес родителите са ангажирани, в много от семействата единият е безработен или с ниски доходи, семейната среда е силно разклатена, неграмотността, агресията, вандализма сред младите  е голям проблем, коментираха жените. Важно и необходимо е младите семейства  да бъдат подпомагани, сподели и младежката лидерка Костантина Карабоюкова. Задължително е всяко правителство да има определен пакет от мерки, свое виждане  в подкрепа на младите хора, за да живеят в една нормална и спокойна среда.

Социалистките направиха и някои предложения като намаление цените на детските храни, детските стоки  с цел подпомагане младите семейства, фирмите да бъдат задължени да предлагат облекчен режим на работа на майки с малки деца, подпомагане и отделяне на повече финансови средства за  подкрепа на млади местни таланти, отпускане на еднократна помощ за новородени от общинския бюджет с цел стимулиране раждането и отглеждането на деца.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0