20 000 маски за Кърджали от приятелите в Мейджоу!

20 000 маски за Кърджали от приятелите в Мейджоу!

Община Кърджали получи дарение от 20 000 маски от община Мейджоу, Китай. Дарението е в резултат на осъществени контакти с ръководст

Община Кърджали получи дарение от 20 000 маски от община Мейджоу, Китай. Дарението е в резултат на осъществени контакти с ръководството на китайската община. Предпазните маски ще бъдат разпределени между лечебни заведения, социални служби, домове за възрастни хора, детски градини, населени места и др.
Д-р инж.Хасан Азис изпрати благодарствени писма до своя китайски колега и до Извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република в София Н. Пр. Дун Сяо Дзюн за жеста на съпричастност и хуманност по време на пандемията. Той покани китайския дипломат да гостува на община Кърджали и да присъства на раздаването на дарението в удобно за него време.
Връзките на Кърджали с азиатската община датират от 2019 г. Кметовете на двете общини – д-р инж.Хасан Азис и Цанг Айюн, подписаха на 18 март м.г. Меморандум за сътрудничество. Договориха се за партньорство в областта на градското управление, инвестициите, туризма и спорта. Това стана по време на посещението на кмета на община Кърджали в китайския град Мейджоу.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0