20 лева за PCR тест на „Капъкуле“ от 1 юни, в Одрин очакват 5 милиона туристи!

20 лева за PCR тест на „Капъкуле“ от 1 юни, в Одрин очакват 5 милиона туристи!

От 1 юни влизащите в Турция пътници ще могат да си правят PCR тест на ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле" срещу само 20 лв. Това е 5-6 п

От 1 юни влизащите в Турция пътници ще могат да си правят PCR тест на ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ срещу само 20 лв. Това е 5-6 пъти по-евтино от цената на същите тестове в български лаборатории.

Досега цената в Турция за туристите е била 250 лири, а новата е 110.

Представянето на негативен PCR тест, направен до 72 часа предварително, е задължително условие за влизане в Турция. Затова здравните власти организират взимането на евтини тестове от подвижни лаборатории, с което да стимулират пътуванията в страната. Председателят на търговско-промишлената палата в Одрин Реджеп Зъпкънкурт обяви новата цена – 110 турски лири (21 лева), а също така и, че резултатите ще излизат бързо – само след 30 минути.

Според Зъпкънкурт този ход е насочен към привличане на българи, които отново да започнат да ходят на пазар в Одрин и така да оживят търговията и икономиката на града.

„Споразумяхме се с една лаборатория. На всеки турист ще се прави тест на граничния пункт „Капъкуле“. Очакваме 5 милиона туристи в Одрин“, каза Зъпкъпкурт (на снимката).

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0