20 дни преди изборите чужди социолози пред Слави: „Има такъв народ“ ще бъде втора сила!

20 дни преди изборите чужди социолози пред Слави: „Има такъв народ“ ще бъде втора сила!

Около 20 дни преди изборния ден чужда социологическа агенция е представила на Слави Трифонов резултатите от проучване на обществените н

Около 20 дни преди изборния ден чужда социологическа агенция е представила на Слави Трифонов резултатите от проучване на обществените нагласи в България. В онзи момент било констатирано, че „Има такъв народ“ и БСП „се движет пакетно“, но „в рамките на седмица „Има такъв народ“ ще стане втора сила.

Реално това е единственото точно социологическо проучване във връзка с „Избори`2021“.

В същото време българските социолози даваха на ГЕРБ категорична победа с 27-30%, БСП беше „твърдо“ на второ място с 19-22%, а ДПС изпреварваше партията на Трифонов в битката за 4-ото място. Българските социолози гарантираха и твърдо влизане на ВМРО в парламента, някои дори прогнозираха над 4-те процента да финишират и Веселин Марешки и Валери Симеонов, които бяха в предизборна коалиция.

Една агенция дори обяви, че БСП е първа.

Припомняме, че всички български социолози катастрофираха с прогнозите си, дори часове преди деня за размисъл твърдяха, че ще бъдем свидетели на ниска избирателна активност, очаквайки да гласуват между 2,2 и 2,6 милиона души, но гласуваха близо един милион повече избиратели.

Защо Трифонов си замълча тогава? Четете утре само в 24rodopi.com

 

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0