20 бири още от обед! Пиян към 112: Да дойдат полицаи за… мохабет!

20 бири още от обед! Пиян към 112: Да дойдат полицаи за… мохабет!

„Бях много пиян, май съм говорил нещо с полицаи. Бях изпил 20 бири от обед. Не мога да кажа дали съм се обадил на 112…“. Тези думи изрече като обясне

„Бях много пиян, май съм говорил нещо с полицаи. Бях изпил 20 бири от обед. Не мога да кажа дали съм се обадил на 112…“.

Тези думи изрече като обяснение в съда родопчанин, който е бил задържан от униформени служители на реда в Смолян.

Жестока амнезия след здрав запой, а при това-неистово желание за мохабет в компания…

Мъжът привлякъл вниманието на патрулиращи полицаи след като се движил вечерта по осевата линия на пътното платно към бензиностанция в областния град. Водачи на превозни средства му сигнализирали с клаксони, но това по никакъв начин не предизвикало реакция от страна на пияния. Полицаите го привикали, поискали му документи за проверка, а мъжът обяснил, че иска просто да си купи още бира от бензиностанция. Родопчанинът влязъл, но така и не излязъл, вероятно продължавайки да пие и в обекта.

Няколко часа по-късно на спешния телефон 112 се получава обаждане от смолянчанина, с което той настоява същия патрул да се върне, за да може да разговаря с униформените.

„Отидохме на място. Установихме човека. Пак беше сам. Излезнахме с колегата да говорим с него, той не можа да ни обясни причината за обаждането. Обяснихме му, че трябва да напишем протокол за предупреждение за подадения сигнал на тел.112. Започна да проявява агресия, че иска да говори с нас, а ние не му обръщаме внимание. След това, като приключихме с протокола, като му го връчихме и си тръгнахме, той започна да отваря вратата на колата. Предупредихме го да се прибира, за да не се налага нищо допълнително и тогава той започна да ме блъска няколко пъти, дърпаше ме за ръкава. Предупреждавахме го, но продължи. Пробвахме да му сложим белезници да се успокои, започна да ръкомаха, да оказва съпротива и го задържахме в Районното“, разказа в съда един от униформените служители.

„Бях много пил. Нямам спомен. Вземал съм пенсия за заболяванията, които имам. Не работя. Не вземам пенсия в момента, тъй като ми намалиха процента от ТЕЛК“, посочи пред магистратите родопчанинът.

Съдът предстои да реши в края на септември какво ще бъде наказанието за действията на безработния.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0