2 месеца по-късно: Още лекуват маскирания обирджия, експертизи – няма! (видео)

24rodopi.bg/Темата+ Повече от два месеца вече продължава лечението на младия мъж, който извърши въоръжен грабеж в Кърджали. 28-годишният е наста

24rodopi.bg/Темата+

Повече от два месеца вече продължава лечението на младия мъж, който извърши въоръжен грабеж в Кърджали.

28-годишният е настанен в специализирано заведение в областния град.

Все още не са готови експертизите относно психиатричното му състояние в нощта на извършените деяния, посочиха за 24rodopi.com от Районната прокуратура.

Припомняме, че мъжът бе задържан на 15 февруари след като нахлу с маска и насочен пистолет в търговски обект за продажба на алкохол и цигари в центъра на Кърджали. Там той прибрал 450 лева. След това се опитал да напусне града с такси, но бил спрян и арестуван на КПП „Чилик“.

Минути преди удара, мъжът опитал да обере баничарница в района на автогарата. Той заплашил възрастна жена с газов пистолет. Оборотът в касата обаче бил едва десет лева, а жената дори му предложила нещо да ядене, само и само да си тръгне.

„Сега виж, оставям те. Запомних те. Пистолетът е в мен, не ми пука. Ще го използвам. Няма да ви вземам шибаните десет лева. Обаче, ако кажеш на някого за този случай, ще се върна за теб“-след тези думи нападателят се отправя към следващата мишена.

Двата случая са обединени в едно досъдебно производство. От експертизата на психиатрите обаче ще зависи дали 28-годишният ще застане пред съда.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0