2 933 695 лева за ремонт на пътища в Ардино

24rodopi.bg/Регион Пътища ще бъдат ремонтирани с 2 933 695 лева в Ардино, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация. Кметът инж. Изет Шаба

24rodopi.bg/Регион

Пътища ще бъдат ремонтирани с 2 933 695 лева в Ардино, съобщиха от пресцентъра на Общинската администрация.

Кметът инж. Изет Шабан подписа Договор с Държавен фонд „Земеделие” за получаване на финансова подкрепа относно реализиране на проект „Реконструкция и рехабилитация на част от общински път KRZ1037 в землището на град Ардино и общински път KRZ 2007, преминаващ през землището на село Ленище“.

Безвъзмездната финансова помощ е предоставена от  Програмата за развитие на селските райони.

Кметът Изет Шабан заяви, че основната цел на проекта е насърчаване на социалното приобщаване, намаляването на бедността и икономическото развитие в община Ардино. „Чрез подобряване на част от пътната инфраструктура ще се постигне както съхраняването на малките населени места, така и ще се осигури поддържането на образователните услуги, и осигуряването на работни места. Подобрената свързаност ще предостави възможност за развитие на икономиката в селския район, създаване на по-добра среда за живот и смекчаване на тенденцията за обезлюдяване“, каза още Изет Шабан. Той уточни, че  проектът включва основен ремонт на общински път Ардино – квартал „Пеперудите“, както и основен ремонт на общински път Ардино – Кобиляне – Ленище, преминаващ през землището на село Ленище.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0