2 000 ифтар пакета в Момчилград по време на Рамазан

2 000 ифтар пакета в Момчилград по време на Рамазан

Започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби мюсюлмани и християни в община Момчилград. Над 2 000 пакета с трайни п

Започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби мюсюлмани и християни в община Момчилград. Над 2 000 пакета с трайни продукти ще бъдат раздадени в свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По този начин ще бъдат заменени традиционните благотворителните вечери – ифтари, които не могат да се проведат заради противоепидемичните мерки.
Инициативата е на община Момчилград, която пое организацията по доставката на хранителните пакети чрез домашния социален патронаж и със съдействието на кметовете на населени места. Част от продуктите са закупени със средства на фирми и жители на общината. Сред най-големите дарители е бизнесменът и почетен гражданин на Момчилград Фуат Гювен, който ежегодно дава ифтар за свещената нощ Кадир. Община Момчилград също поема разходите за част от пакетите. Всички продукти са закупени от търговци и магазини от Момчилград с цел да се подпомогне местния бизнес.
Целта на инициативата ни е да подпомогнем най-уязвимите жители на община Момчилград. Правим го от сърце и се надяваме, че по този начин всички ще споделим радостта и надеждата, която носи предстоящият празник. Надявам се догодина отново да бъдем заедно за Рамазан Байрам, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0