2 селски и 8 градски училища в Кърджалийско са иновативни, вижте кои

2 селски и 8 градски училища в Кърджалийско са иновативни, вижте кои

ОУ „Н.Й. Вапцаров“ в Рани лист и ОУ „Христо Ботев“ в Миладиново са двете селски училища, попаднали в списъка

ОУ „Н.Й. Вапцаров“ в Рани лист и ОУ „Христо Ботев“ в Миладиново са двете селски училища, попаднали в списъка на правителството с иновативните школа в страната. Другите 8 в Кърджалийско са в областния град, Ардино и Крумовград (вижте пълния списък вляво).
Припомняме, че правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за учебната 2020/2021 година. Това са 504 иновативни училища от 183 населени места, от 132 общини в 28 области, които са одобрени от Комисията за иновативните училища и които чрез различни иновации ще подобряват качеството на образованието в тях.
Мотивите за решението са в резултат на представените от училищата в Министерството на образованието и науката училищни проекти за иновации, приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в проекта.
„В резултат на увеличаването броя на иновативните училища за учебната 2020/2021 година се очаква: разширяване и устойчивост на училищните иновации; създаване на добри модели училищни практики с възможност за мултиплициране в други училища със сходни предизвикателства, решения и идеи за промяна; създаване на иновативно пространство между училищата с общи цели, възможности и желание за обмен на нововъведения; създаване на мрежа от иновативни училища; усъвършенстване на нормативната уредба, отнасяща се до системата на училищното образование. Посредством определянето на 507 училища за иновативни се очаква да се създадат благоприятни условия за постигане на целта за повишаване качеството на образованието чрез иновации“, посочва образователният министър Красимир Вълчев.
24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0